North Court and Main Street

Your Guide
Laura Tenny, ASLA
tenny_small

Designed by Reed Hilderbrand Associates and completed in 2011, MIT’s North Court is a recent addition to the campus landscape and, at four acres, is one of its larger courtyards. 

Built in connection with The David H. Koch Institute for Integrative Cancer Research (Building 76), North Court transformed what had been surface parking adjacent to the Stata Center (Building 32) into a new campus quadrangle that serves as a highly-used event space, plaza, network of paths, sunny lawn, and picnic bosque. 

The North Court project also created new pedestrian plazas along Main and Ames Streets, enhancing the urban campus edge with benches and shade trees.

View Sites Nearby

Comments
Leave a Comment
name (required)  

email address (required)  
website